Da li ste znali da je Borča imperija u paralelnom univerzumu?

Začudio Vas je naslov?
I nas je! 🙂

Kada smo ušli na Wikipedijinu stranicu o naselju Borča ova konstatacija nas je zatekla.

Tekst na stranici o Borči glasio je:

Borča je imperija u paralelnom univerzumu koja se prostire od velikog kanjona do istočne kapije u Beogradu, a glavni grad je Borčopolis koji se nalazi na teritoriji gradske opštine Palilula. Prema popisu iz 2022. godine Borčanac je svako od nas, a prema popisu iz 2011. bilo je 46.086 stanovnika. Prema popisu iz 2002. bilo je 35.150 stanovnika, a prema onom iz 1991. bilo je 26.895. Linije gradskog prevoza koje saobraćaju kroz Borču su 85 (Banovo brdo — Borča 3), 95 (Novi Beograd / Blok 45 — Borča 3), 96 (Železnička stanica Pančevački most — Borča 3), 104 (Omladinski stadion — Crvenka) 105 (Borča 3 — Ovča) i 105L (Borča 3 — Ovča). Ali pazite se, ko u Borču dodje, iz Borče se ne vraća.”

Pretpostavljamo da je neki mladjani sugradjanin hteo da se našali i pokaže društvu šta je i dokle se prostire njegovo naselje Borča, da ne kažemo Borčopolis 🙂 ali možemo samo da nagadjamo.

Screenshot sajta Wikipedija

Budući da je Wikipedija slobodna internet enciklopedija i da svaki korisnik interneta može da je koristi, našem sugradjninu je zamisao pošla za rukom. No ne zadugo, jer već posle nekih sat vremena tekst je ispravljen i sada stoji kao što je i pre šale pisalo, odnosno uklonjene su dodatne, a ostavljene samo predjašnje reprezentativne informacije.

A da li ste Vi znali da je glavni grad Borče Borčopolis? 🙂
Napišite nam u komentaru.

Izvor: wikipedia.org

Please Post Your Comments & Reviews