Kako veštačka inteligencija vidi Borču? -ChatGpt OpenAi “intervju”

Redakcija portala “Moja Borča” upitala je veštačku inteligenciju odnosno OpenAi ChatGpt “robota” kako bi opisao Borču naše naselje sa leve obale Dunava. Evo kakav smo odgovor dobili:


“Naselje Borča: Dinamična Oaza na Istočnom Obodu Beograda

Naselje Borča, smešteno na istočnom obodu Beograda, predstavlja živopisnu zajednicu koja sjedinjuje urbani puls grada i prirodne lepote okoline. Ovaj deo prestonice Srbije karakteriše bogata istorija, zajedno sa dinamičnim razvojem koji ga čini atraktivnom destinacijom za mnoge porodice i mlade ljude.

Borča se prostire duž obale Dunava, pružajući svojim stanovnicima jedinstvenu priliku za uživanje u prirodnim pejzažima, šetnjama obalom reke i brojnim rekreativnim aktivnostima. Parkovi i zelene površine čine ovaj kraj idealnim za porodični život i aktivnosti na otvorenom.

Osim prirodnih lepota, Borča nudi raznovrstan spektar usluga i infrastrukture. Tu se mogu naći obrazovne ustanove, prodavnice, sportski objekti i mnoštvo lokala i restorana koji zadovoljavaju različite ukuse. Povezanost sa centralnim delom Beograda je olakšana dobrim javnim prevozom i pristupom glavnim saobraćajnicama.

Naselje Borča takođe neguje zajednički duh i organizuje različite kulturne i sportske događaje koji okupljaju stanovništvo. Ovo stvara prijatnu atmosferu među zajednicom i doprinosi osećaju pripadnosti.

Uz svoje prirodne lepote, raznoliku infrastrukturu i zajednički duh, naselje Borča predstavlja autentičan deo Beograda koji pruža kvalitetan život za svoje stanovnike.”

Možemo konstatovati da je prilično u lepom svetlu opisao naselje.

Zatim smo ga upitali kako bi predstavio beogradsko naselje Borču nekome ko se skoro doselio ili nekome ko bi da je samo poseti i dobili smo ovaj tekst:


“Dobrodošli u Borču: Istorijske Znamenitosti, Lokalna Scena i Zajednica

Dobrodošli u Borču, jedno od najživopisnijih naselja na istočnom obodu Beograda. Ako ste se nedavno doselili, imate sreće što ste deo ove zajednice koja se ponosi bogatom istorijom i raznolikim lokalnim iskustvima.

Istorijske Znamenitosti:

Borča je dom nekoliko značajnih istorijskih lokaliteta. Možete posetiti staru crkvu Svetog Arhangela Mihaila koja datira iz 18. veka i odiše duhom prošlih vremena. Tu je i Etnografski muzej Borča, koji čuva vredne eksponate koji pričaju priču o tradiciji i kulturi ovog kraja.

Stanovnici Borče:

Borča je dom raznolike zajednice ljudi različitih profesija i interesovanja. Ovde ćete sresti ljude različitih dobnih grupa, od mladih porodica do starijih sugrađana koji su deo ove živopisne zajednice. Otvoreni i gostoljubivi, Borčani su poznati po svom srdačnom odnosu prema novopridošlima.

Poznate Ličnosti iz Borče:

Naselje Borča može se pohvaliti i nekim poznatim ličnostima koje su iznjedrile ove ulice. Među njima se ističu talentovani umetnici, sportisti i javne ličnosti koji su ponosno vezani za svoje korene u Borči.

Lokalni Osvrt:

Uz bogatu istoriju i poznate stanovnike, Borča nudi i raznovrsne aktivnosti za svakodnevni život. Uživajte u prošetati Borčanskom šumicom, gde se možete osvežiti u prirodnom okruženju. Za ljubitelje sporta, Borča nudi brojne sportske klubove i terene za rekreativne aktivnosti.

Takođe, ne propustite priliku da istražite lokalnu gastronomsku scenu. Restorani i kafići širom Borče nude raznolik izbor kulinarskih specijaliteta, od tradicionalnih srpskih jela do internacionalnih kulinarskih iskustava.

Dobrodošli u Borču, gde se spojila istorija, zajednica i moderni način života. Otkrijte njen šarm i budite deo ove neponovljive priče.”

Ovde smo već uvideli greške i propuste “robota” kao što su na primer: stara crkva Svetog Arhangela Mihaila i Etnografski muzej Borča 🙂 kojih nema u našem prigradskom naselju… kao i Borčanska šumica, ne znajuci baš na šta se misli. U svakom slučaju ponovo je pohvalio naselje, složićete se, naročito nam se svideo zaključak.

Vaš MojaBorča Tim

Please Post Your Comments & Reviews