Fijakerijada ulepšala jubilarni “Trofej Vidovdana” u Borči

fijakerijada u borči

U sklopu 30. jubilarnog “Trofeja Vidovdana 2022” juče je održana fijakerijada u organizaciji Gradske opštine Palilula i Konjičkog udruženja “Borčanac”, u blizini terena Fudbalskog kluba BSK Borča i šetališta pored kanala Vizelj.

Ova sportska manifestacija počela je 13. juna 2022. Sastavni deo je turnir u šahu, takmičenje u pecanju, nadmetanje u kuvanju riblje čorbe, a građani su imali priliku i da uživaju u Fijakerijadi, kao i defileu konja i sokolarskoj predstavi.

Veliki broj posetilaca, posebno dece, je uživalo u takmičenju, koje je obuhvatalo izložbu konja i reviju paradnih zaprega.

Prilikom otvaranja manifestacije član Veća opštine Palilula Dejan Cvetković je zahvalio Konjičkom udruženju „Borčanac“, što je uz podršku GO Palilula posle 12 godina organizovana Fijakerijada u Borči. Poručio je, da će GO Palilula i ubuduće podržavati ovu manifestaciju, kako bi postala tradicija na levoj obali Dunava.

Najboljima su nagrade uručili predsednik Gradske opštine Palilula Miroslav Ivanović i predsednik Skupštine opštine Palilula Dragoslav Šolak.

Foto: GO Palilula/Vladimir Lalić

Na Fijakerijadi su učestvovali konjički klubovi i vlasnici konja iz cele Srbije i na prikazanom takmičenju predstavili tridesetak konja pojedinačno i isto toliko u zapregama sa dva, tri i više konja.

Stručni žiri je ocenjivao gracioznost, lepotu konja, njihov hod, držanje, reagovanje na komande, ponos, kao kategorije koje se boduju kod konja takmičara.

Takodje, sve pohvale malim folklorašima KUD “Borčanski opanak” koji su se predstavili svojim programom na otvaranju ove manifestacije.

Evo i videa u kome možete videti kako je Fijakerijada u Borči izgledala:

Izvor: Youtube/Milan Božić

Info: Studio B

Please Post Your Comments & Reviews