Omiljeno šetalište u Borči i uživanje u šetnji pored kanala Vizelj

Moja Borča

Svima nama koji smo starosedeoci Borče je dobro poznata ova lokacija ovog šetališta u Borči, ali evo jednog teksta za one koji su se skoro doselili, ili nekim slučajem još uvek nisu čuli za šetalište kod BSK-a.

labudovi u Borči

Nedaleko od okretnice odnosno poslednje stanice autobuskih linija GSP-a koje saobraćaju pod brojevima: 95, 96, 85 i 105L, nalazi se mnogima omiljeno šetalište pored kanala Vizelj kod stadiona fudbalskog kluba BSK Borča.

Ukoliko još uvek niste zašli u ovaj kutak Borče savetujemo Vam da ga prvom prilikom posetite. Uverićete se da je omiljeno mesto mnogih Borčana pravi mali raj, moći ćete da uživate u šetnji i prirodi, kao i da se družite sa labudovima koji neretko nastanjuju kanal Vizelj i predstavljaju pravu atrakciju svima, a naročito deci.

Od prošle godine izbetonirana je i pešačka staza tako da ne morate da brinete da li ćete isprljati odeću ili obuću tokom šetnje. Duž staze su postavljene i klupe na kojima se možete odmoriti i uživati u prelepom pogledu na prirodu. Pored klupa nalaze se i kante za odlaganje otpadaka te koristimo ovu priliku da Vas podsetimo da budete odgovorni i koristite kante za odlaganje otpadaka da bismo sačuvali prirodu i prirodne lepote onakve kakve jesu. Od skoro su izgradjeni i letnjikovci tako da ukoliko dodjete sa malo većim društvom moći ćete svi zajedno da sednete bez problema.

Šetalište u Borči sadrži i dečije igralište, kao i park za vežbanje, tako da je idealno ukoliko hoćete da izvedete Vašeg mališana u prirodu, ili ukoliko želite da se bavite bilo kakvom fizičkom aktivnošću u prirodi.

Kako do šetališta


Do šetališta ćete doći tako što ćete od autobuske okretnice nastaviti da idete još malo napred i skrenuti desno u prvu ulicu (Prelivačka), zatim posle 20ak metara skrenuti u prvu uličicu levo, ići do kraja ulice, pa potom skrenuti desno i direktno ćete doći do šetališta.

Nadamo se da smo Vam bar malo približili naše najpopularnije borčansko šetalište i da ćete ga prvom prilikom posetiti. Uživanje u šetnji želi Vam Vaš MojaBorča Tim.