Saveti za uredjenje terase

Uredjenje terase

Predstavljamo Vam tekst sa praktičnim savetima za uredjenje terase, Vašeg malog raja na otvorenom.
Priznaćete, nema ničeg lepšeg od ispijanja prve jutarnje kafe na balkonu prepunom cveća dok vas greju prvi sunčevi zraci.


U gradskim stanovima, balkoni i terase su verovatno jedini prostori na otvorenom koji su privatni, u kojima možete uživati u svežem vazduhu. Proleće nam polako stiže i mnogi su počeli da pripremaju svoju terasu za omiljeno godišnje doba. U tom duhu pronašli smo najbolje savete za uredjenje terase po Vasem ukusu.

Svi ćemo potražiti rashlađenje i malo parče raja na moru, jezeru, bazenu ili reci, ali to je rezervisano za 10-15 dana odmora i eventualno poneki ugrabljeni vikend. A šta je sa ostalih 40 i više dana leta? Zar ne bi bilo divno doći sa posla i opustiti se uz šolju kafe ili čašu vina u samo Vašem malom raju na otvorenom – na Vašoj terasi? Ma koliko mala bila može se urediti tako da u njoj možete uživati tokom celog leta, pa i malo duže (naravno ukoliko vreme „posluži“).

Ako još niste počeli sa radovima, pripremili smo vam nekoliko ideja za dekoraciju terase koje mogu da vam budu korisne i zanimljive.

Čišćenje

Pre svega, krenite od čišćenja. Sklonite sve nepotrebne stvari sa svog balkona. Odvojite jedan vikend za čišćenje i videćete kako ćete se već nakon toga mnogo bolje osećati u ovom prostoru.

Cveće

Obavezan element svake lepo sredjene i ugodne terase su, svakako, biljke. Najjednostavniji način da sredite terasu za proleće jeste da dodate cveće u saksijama i vazama kako biste dobili pravu prolećnu atmosferu. Ukoliko nemate dovoljno prostora, koristite saksije koje ćete zakačiti za zid ili za ogradu. Savetujemo Vam da se dodatno konsultujete prilikom kupovine cveća za uredjenje terase sa prodavcima, oko toga koji tip biljaka je pogodan za gajenje na Vašoj terasi, u zavisnosti od količine svetla, prostora. U medjuvremenu mi Vam predstavljamo nekoliko načina kako možete smestiti biljke na terasu…

Nameštaj

Prilikom uredjivanja Vaše terase, kada je u pitanju nameštaj možete dosta uštedeti, jer postoji puno odličnih ideja za “uradi sam” varijante nameštaja od starih paleta i drvenih gajbica… mi Vam nudimo samo neke od mnogobrojnih ideja… Neke od saveta možete pronaći u našem magazinu: Namestaj od paleta kako da napravite sami


Za opremanje terase može poslužiti i stari nameštaj koji možete ofarbati i dati mu sasvim novi izgled.

Rasveta

Rasveta je veoma važna za svaki prostor, pa tako i za terasu. Kao rasveta na terasi mogu poslužiti različite stvari, u zavisnosti od Vašeg raspoloženja i planiranih finansija za uredjenje terase, ali svakako se pomoću svetla, noću može dobiti vrlo ugodna atmosfera. Ukoliko zidove ili ogradu ukrasite lampicama, stvorićete romantičnu atmosferu u toplim letnjim večerima. Samo, naravno, vodite računa da se radi o lampicama koje su pogodne za korišćenje na otvorenom.

COMMENTS

  • Pingback: Nameštaj od paleta- Kako da napravite sami - Moja Borča
  • Super ideje! Moja terasa je mala, ali se trudim da je koristim za ono čemu je namenjena. Mnogo mi je žao što po kraju viđam terase koje su zatrpane đubretom i koriste se samo za to. Ima toliko stanova koji ih uopšte i nemaju, pa mi je zbog toga još više žao kad vidim takve stvari. A eto, potrebno je svega nekoliko sitnica. Neke stolice za sedenje, mali sto, lepa xenonlight lampica, možda neka luna tenda ako terasa nije lođa, i možete da napravite mali raj! Ma dnevnu sobu na otvorenom! Odličan tekst, hvala za ideje.

    • Drago nam je da Vam se svideo tekst, slažemo se sa Vama u potpunosti da je terasa najiskorišćenija kada služi nameni, a to je pre svega odmaranje i uživanje na njoj. Ljudima je žao da bace dosta nepotrebnih stvari i onda ih odlože na terasu i na taj način “iskoriste” ovaj prostor, što je i nama krivo kada vidimo, baš iz tog razloga kao što ste naveli, da mnogo stanova na žalost i nema terasu uopšte. Malo volje i truda i odmor na terasi postaje jedna od omiljenih aktivnosti. Nema na čemu, hvala Vama na podršci!

  • Please Post Your Comments & Reviews