Nameštaj od paleta- Kako da napravite sami

Nameštaj od euro paleta

Želite da od starih, neiskorišćenih paleta napravite komad nameštaja kome će se svi diviti? Ili pak samo imate stare euro palete koje vam zauzimaju mesto u podrumu ili garaži, a uvideli ste da su dovoljno očuvane i da mogu poslužiti nečemu korisnom?

Imamo savršen predlog za vas: Nameštaj od paleta


Nameštaj koji nastaje od euro paleta je povoljan i vrlo ekonomičan, a uz to i veoma funkcionalan. Zato je postao veoma popularan i pravi je hit kada je dizajn enterijera u pitanju. Kada je o osmišljavanju nameštaja od paleta reč čini se da granice ne postoje, jer je ideja bezbroj. Ovakav nameštaj uglavnom se proizvodi za terasu ili za dvorište odnosno baštu.

Euro palete su odličan materijal za sve koji vole sami da uređuju svoj prostor i kreiraju nameštaj. Mogu se naći na skladištima građevinskog materijala, a cene su im veoma pristupačne. Ako želite da napravite namestaj od paleta onda su vam potrebni volja, malo slobodnog vremena i osnovni alat (testera, metar, lepak za drvo, čekić i ekseri, kao i farbe u vama najdražim bojama).

Pre svega potrebno je da nabavite palete koje su u relativno dobrom stanju i očuvane. Prvo proverite da li je slučajno drvo napadnuto od insekata i oštećene palete odložite, nemojte ih koristiti za pravljenje nameštaja. Preporučujemo da palete dobro očistite i malo išmirglate da biste ih uglačali. Da bi palete bile spremne za pravljenje nameštaja, savetujemo vam da ih premažete zaštitnim lakom, naročito ukoliko planirate da napravljeni komad nameštaja ostavite u prirodnoj boji drveta.

Šta sve možete napraviti od paleta?

Nameštaj od paleta koji možete napraviti zavisi od vas, najčešći komadi nameštaja koji se prave od paleta su: garniture sa sedenje, kreveti, stočići za dnevnu sobu, fotelje i stolice za baštu, police za knjige, ležaljke za baštu…

Nameštaj od paleta
naći će svoje
mesto u svakom domu

Kako se pravi nameštaj od paleta?


Stočić od paleta

Potrebno je da nabavite nekoliko paleta, izmerite ih i isečete u dimenzijama koje vama odgovaraju. Odsečene delove upotrebite za nogare stola. Prvo ih zalepite, a onda pričvrstite konstrukciju i ekserima. Kada je oblik u pitanju, mogućnosti su neograničene.

Drugi način za pravljenje stočića od paleta: sastavite dve euro palete i ekserima ih pričvrstite jednu za drugu. Ako želite stavite točkiće na donji deo i dobili ste mali klub stočić. Ako želite da vaš novi sto lepo i elegantno izgleda, onda možete postaviti staklo na gornji deo stola. Ukoliko ste ljubitelj rustičnog stila, onda ne morate palete da farbate, a ako pak želite moderniji izgled stočića, onda izaberite omiljenu farbu i obojite ga u vasu omiljenu boju.

Krevet od paleta

Krevet od euro paleta

Verovali ili ne od paleta vrlo lako mozete napraviti i krevet. Zbog svoje čvrstoće i postojanosti, palete mogu biti odlično postolje za krevet. Krevet je čak i najlakše napraviti od paleta. Četiri palete pričvrstite jednu za drugu prvenstveno lepkom, a potom i ekserima i jedino što vam još preostaje je nabavka dobrog dušeka.

Ugaona garnitura od paleta

Potrebno je spojiti dve ili tri palete (u zavisnosti od toga koja visina vam odgovara za sedenje) jednu na drugu, naneti lepka i učvrstiti ekserima. Za naslon možete koristiti jednu paletu koju ćete uspraviti i pričvrstiti za sedeći deo. Ili pak možete garnituru prineti zidu tako da vam simulira naslon. Sve što je još potrebno je da na vrh stavite sunđer ili jastučiće odgovarajućih dimenzija, dobicete interesantnu ugaonu garnituru u par jednostavnih koraka.

Nameštaj od paleta se uklapa u svaki deo vašeg prostora bilo da je u pitanju enterijer ili eksterijer.

Nijedan komad nameštaja koji ste napravili od paleta neće proći neopaženo od strane svakog vašeg novog gosta.

COMMENTS

  • Pingback: Saveti za uredjenje terase - Moja Borča
  • Please Post Your Comments & Reviews