Prijava za 100 evra pomoći države mladima- Kako se prijaviti?

pomoc od 100 evra

Predsednik Aleksandar Vučić je najavio 29. decembra na godišnjoj konferenciji, novčanu pomoć za sve građane Srbije od navršenih 16 do navršenih 29 godina.

Prijava za pomoć mladima od 100 evra biće moguća od 15. do 30. januara na isti način kao što su se građani prijavljivali za predhodne vrste pomoći države, dakle preko portala Uprave za trezor, naveo je danas ministar finasija Siniša Mali.

Ovde ćete naći link Uprave za trezor: portal Uprave za trezor

Sve što vam je potrebno za prijavu su lična karta i otvoren bankovni račun.

Isplata ove novčane pomoći mladima od 100 evra je planirana za 1. februar.

Predsednik Vučić je naveo da na ovu vrstu novčane pomoći može da računa oko 1.050.000 mladih u Srbiji. On je objasnio da je ova mera doneta s ciljem da država i toj kategoriji građana ukaže pažnju.

Siniša Mali je danas za televiziju Prva izjavio da svi koji su zainteresovani moraju da se ponovo prijave, navodeći da „prijave idu ispočetka“ i da „traju 45 sekundi da se sve to unese“.

„Počinjemo ovu godinu sa novim paketom pomoći i sa jednom dozom optimizma“, rekao je Mali i dodao da je neophodno da svi koji žele da konkurišu imaju važeću ličnu kartu.

Ministar finansija najavio je da će predlog zakona o isplati 100 evra mladima danas biti pred Vladom, a već sutra pred poslanicima u Skupštini Srbije.

Dodao je da će zakon stupiti na snagu 12. ili 13. januara i da se taj datum uzima kao presek za one koji mogu da se prijave, odnosno prijava će biti moguća za one koji su do tada napunili 16 godina ili za svakoga ko nakon tog datuma u ovoj godini puni 30 godina.

Prema rečima Siniše Malog, pomoć za oko 120.000 zdravstvenih radnika u iznosu od po 10.000 dinara biće uplaćena 14. januara, dok će 10. februara po 20.000 dinara pomoći dobiti 1,7 miliona penzionera u Srbiji.

Please Post Your Comments & Reviews