“On Top Living”- Stanovi iznad Stop Shop-a (ex Shoppi-ja) u Borči?

stanovi iznad shopija

Kompanija Immofinanz koja je vlasnik tržnih centara pod imenom “Stop Shop” predstavila brend “On Top Living” za koji je pilot projekat planiran u Borči.

Kompanija je predstavila svoj novi rezidencijalni brend “On Top Living” na MIPIM-u, najvećem svetskom sajmu nekretnina u Kanu. Reč je o 12.000 pametnih i održivih stanova. Kako je navedeno na sajtu kompanije, On Top Living uključuje nadgradnju jednospratnih ritejl parkova STOP SHOP kako bi se stvorili jeftini i ekološki prihvatljivi životni prostori.

„Koncept On Top Living simbolizuje pametan život. Naši budući zakupci će imati benefite od fleksibilnog koncepta prostora, ugodne klime, najvišeg stepena energetske efikasnosti, koncepta alternativne mobilnosti i još mnogo toga – i sve to po pristupačnim zakupninama u neposrednoj blizini lokalnih dobavljača i rekreativnih objekata. Na ovaj način ispunjavamo stambene potrebe mnogih ljudi i u isto vreme ključno doprinosimo borbi protiv klimatskih promena, zaptivanja tla i rastućih troškova stanovanja“, objašnjava Dietmar Reindl, član Izvršnog odbora Immofinanz-a.

Budući zakupci moći će da da biraju između: mini potkrovlja, porodičnih stanova i stanova koji uključuju kućne kancelarije ili zasebne jedinicice za goste. U planu su i brojni zajednički prostori, kao što su igrališta ili vrtovi na krovovima.

Stanovi dolaze sa velikim fotonaponskim uređajima, geotermalnom energijom, a stanari će takođe imati pristup stanicama za električne punjače i bicikle. Zeleni krovovi i fasade dopunjuju koncept održivosti, dok istovremeno deluju kao prirodni sistem klimatizacije. Drvena konstrukcija takodje vezuje ugljen-dioksid. Drvo treba da dolazi isključivo iz sertifikovanog, održivog šumarstva.

– Ukupno ćemo uložiti oko milijardu evra u proširenje “On Top Living“-a u narednih pet do sedam godina u zemljama u kojima poslujemo – rekao je Stefan Šenauer (Schönauer), član Izvršnog odbora Immofinanz-a.

STOP SHOP lokacije Immofinanz-a predstavljaju ogroman resurs za kompaniju što se tiče izgradnje stambenih kompleksa “On Top Living

Kompanija planira da proširi portfolio na oko 140 lokacija u narednim godinama
– Kao što je ranije najavljeno, planiramo da izgradimo okvirno 50% naših lokacija i želimo da napravimo oko 12.000 novih stanova na ovaj način. Faza planiranja pilot projekta u Beču je završena, a za naselje Borča u Srbiji predviđen je još jedan pilot projekat – zaključuje Ditmar Rajndl (Dietmar Reindl) član Izvršnog odbora Immofinanz-a.

Izvor: ekapija.com

Please Post Your Comments & Reviews