Udruženje građana sa invaliditetom “Novi Horizont” u Borči

Udruženje građana sa invaliditetom

U ovom tekstu prestavićemo vam Udruženje građana sa invaliditetom koje se nalazi na levoj obali Dunava u Borči. Reč je o udruženju “Novi Horizont”. Ideja za osnivanje udruženja rodila se davne 2005. godine u školi za obuku za rad na računarima „Lonet“, kada su organizatori i grupa mladih polaznika sa invaliditetom, na besplatnim obukama koje je škola organizovala, a koje su vremenom prerasle u druženje, osetila potrebu da utiče na promene u zajednici. Cilj osnivanja udruženja je bio, a i dalje je, poboljšanje kvaliteta života osoba sa invaliditetom na levoj obali Dunava.

U toku petnaest godina postojanja, realizovali su brojne akcije i projekte čiji je cilj bio inkluzija osoba sa invaliditetom u zajednicu, poboljšanje materijalnog stanja najranjivijih članova i razbijanje predrasuda vezanih za reč invaliditet.

Akcija udruženja

Pored brojnih akcija u prošlosti, već neko vreme na svom sajtu Novi Horizont udruženje omogućava, kako članovima, tako i svim zainetesovanim ljudima, sa i bez invaliditeta, da svojim autorskim tekstovima doprinesu razumevanju i razbijanju predrasuda vezanih za invaliditet i da time svi zajedno oformimo jedno sigurno mesto gde će osobe sa invaliditetom moći da razmenjuju probleme i savete, pozivamo vas da se i vi priključite ovoj akciji.

Od marta prošle godine, udruženje je dobilo novo rukovodstvo i samim tim nove ideje za buduće projekte. “Naš rad će u budućnosti biti fokusiran na poboljšanje pristupačnosti, osnaživanje i poboljšanje kapaciteta, kako za zapošljavanje tako i za samostalan život osoba sa invaliditetom; psihološka i pravna podrška, kao i na projekte koji će za cilj imati ravnopravno uključenje osoba sa invaliditetom u društvo i zajednicu.” -poručuju iz udruženja gradjana “Novi Horizont”.

“Zbog trenutne situacije sa Covid 19, nismo bili u mogućnosti da ovaj bitan dan za naše udruženje obeležimo na neki drugi način, ali u čast petnaest godina postojanja, započeli smo medijsku kampanju, sa ciljem da nam se što više ljudi priključi i pomogne u sprovođenju naših ideja i ciljeva kako bi smo našu zajednicu učinili boljim mestom za sve nas.”

Kontakti udruženja:

Telefon: 0638150362 (Snježana Jolić)
Veb sajt: www.novihorizont.org.rs
E-mail: info@novihorizont.org.rs
Adresa: Koste Manojlovića bb (Mesna zajednica „Borča-Greda“)

Please Post Your Comments & Reviews