Premešta se pijaca i Maxi u Borči?!

maxi u borci

Kako MojaBorča nezvanično saznaje Opština Palilula planira da u skorije vreme premesti pijacu iz Ulice Save Mrkalja koja je poznatija kao stara pijaca. Takodje i objekat Maxi marketa iz Ulice Milana Toplice.

Kako se Borča širi i broj stanovnika se povećava pijaca je u kritičnim trenucima, naročito vikendom, kada trpi sve veće gužve. Situacija je godinama sve više u okolini pijace kritična. A s obzirom da nema uslova za proširenje, rekonstrukciju, parking i još mnogo toga, doznali smo da je za sada najbolje rešenje premeštanje pijace. Planirano je da se pijaca premesti na trenutno prazan plac pored Roda marketa na Zrenjaninskom putu. Da li će se plan sprovesti u delo bićemo uskoro u prilici da vidimo.

Maxi na Zrenjanincu?

Što se tiče Maxi marketa planirano je da se premesti takodje na Zrenjaninski put preko puta gradjevinske firme “WD Concord West”. Tu već sada možemo videti gradnju objekta koji će biti u funkciji supremarketa.

Razlog za premeštanje Maxija bi trebalo da bude takodje premeštanje Policijske stanice iz ulice Ivana Milutinovića i izgradnja nove na mestu sadašnjeg supermarketa.

Načuli smo i da je na placu pored novog Doma zdravlja planirana izgradnja vrtića. Kao i da se planira uvodjenje parking zona u naselju odnosno naplata parkinga u Borči.

Svedoci smo i da se trenutno Kikindska ulica asfaltira i da je uradjen trotoar i ovim putem želimo to da pohvalimo. Takodje i da obavestimo naše čitaoce da je po završetku radova planirano da ulica bude jednosmerna.

Ostaje da vidimo šta će se od opštinskih planova sprovesti u delo i za koje vreme. I da li će stanovnicima Borče doneti boljitak.

Sve informacije iznete u ovom tekstu nisu zvanične i nisu proverene te se time ogradjujemo ukoliko neke ne budu sprovedene u delo. O ovim stvarima se priča u naselju što bi se reklo te smo rešili da ih objavimo. Hvala što nas pratite i želimo vam svako dobro.

Update: Odustalo se od premeštanja pijace te je odlučeno da se pijaca renovira kao što smo i imali priliku da vidimo ovih dana da su radovi u toku. A što se tiče Maxi objekta i o njemu se ništa ne govori tako da izgleda da i on ostaje na starom mestu, barem za sada.

Vaš MojaBorča Tim

Please Post Your Comments & Reviews